Jednoduchý recept

Lahodný moučník

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Lahodný moučník 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65731
Kategorie: Koláče

Ingredience

270 g Cukr moučkový
600 g Jablka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
50 g Máslo čerstvé
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
170 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
19% Sacharidy 69 g
39% Tuky 29 g
3% Sodík 51 mg
10% Bílkoviny 5 g
Lahodný moučník
  • Lahodný moučník
  • 1
  • Lahodný moučník
  • 2
  • Vložit obrázek

Lahodný moučník postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme vejce se 180g moučkového cukru. Zvolna přiléváme olej a potom přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudink.

2

V kastrůlku nebo v pánvi necháme zkaramelizovat zbylý cukr, přidáme rozpuštěné máslo.

3

Vhodnou formu vyložíme pečícím papírem. Karamel do ní nalijeme, poklademe plátky omytých, oloupaných jablek a zalijeme těstem. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

4

Po upečení vyklopíme, opatrně odstraníme pečicí papír a povrch koláče potřeme meruňkovou marmeládou.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Lahodný moučník
Příjemný vlhký dortík. Trošku jsem změnila postup: nejdív jsem připravila máslový karamel (mimochodem, právě on dodává moučníku skvělou chuť), nalila do formy, vyskládala jablka a nakonec jsem připravila těsto. Bála jsem se otiž, že kdybych podle postupu nejdříve dělala těsto, že mi spadne, než udělám karamel a jablka a asi b to tak dopadlo. Pekla jsem v klasické dortové formě průměr 26 cm. Meruňkovým džemem jsem už nepotírala, na nás by to bylo už moc sladké, naopak jsem se sladkost snažila snížit trochou zakysané smetany. Hodnotím kladně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept