Pečená krůtí prsa s melasou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená krůtí prsa s melasou
Pečená krůtí prsa s melasou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Cukr třtinový |
500 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
70 g | Melasa |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
150 g | Strouhanka |
70 g | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 456,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 79,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Krůtí prsa, Melasa, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená krůtí prsa s melasou postup přípravy receptu:
1 | Bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj) nasekáme a smícháme je dohromady. |
2 | Krůtí prso potřeme asi dvěma lžícemi soli a poté je propláchneme pod studenou vodou. |
3 | Zbylou sůl smícháme s cukrem a 150 ml vody a zahříváme na mírném plameni, až se cukr i sůl rozpustí. Tuto směs nalijeme na krůtí prsa, která jsme umístili do mísy. Do mísy ještě přilijeme vodu tak, aby byla prsa ponořená. Přikryjeme a necháme přes noc v lednici. |
4 | Krůtí maso slijeme, propláchneme ve studené vodě a osušíme papírovými utěrkami. Shora prsa nařízneme v polovině, tak abychom získali dvě stejně tlusté poloviny – ale nedořízneme, maso necháme v celku. Jen ho rozevřeme, posypeme strouhankou a bylinkami. Nahoru dáme pár hoblinek másla, sůl a pepř. |
5 | Pečeme 30 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme hodinu. |
6 | Vyjmeme z trouby a potřeme polovinou melasy. Pečeme 10 minut a poté potřeme zbylou melasou. Pečeme ještě 10 minut. |
7 | Před podáváním necháme 15 minut odpočinout. |
Poznámka
1Voda podle potřeby.