Jednoduchý recept

Pečené batáty s javorovým sirupem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 65737
Kategorie: Brambory

Ingredience

3 ks Anýz celý
1,2 kg Brambory sladké (Batáty)
1 kávová lžička Hřebíček mletý
190 ml Javorový sirup
40 ml Olej olivový
1 ks Pomeranče
1,4 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 634kJ
4% Sacharidy 15 g
5% Tuky 3 g
1% Sodík 20 mg
2% Bílkoviny 1 g

Pečené batáty s javorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 °C.

2

Batáty oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Naskládáme je do pekáče a zalijeme směsí z javorového sirupu, oleje, skořice a hřebíčku.

3

Přidáme kůru z pomeranče, kterou jsme naškrábali pomocí škrabky na proužky. Spolu se šťávou z pomeranče je přidáme do pekáče.

4

Nakonec přidáme i anýz a pečeme 45 minut doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept