Nugátová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nugátová roláda
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65744 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Nutella |
45 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Na plech | |
---|---|
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 96,8mg |
Draslík | 105,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Nutella, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nugátová roláda postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme bílky se špetkou soli a 3 lžícemi vody. Během šlehání přisypeme oba cukry. |
2 | Nakonec vmícháme žloutky, hladkou mouku, Solamyl a prášek do pečiva. |
3 | Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme ještě potřeli tukem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jen 8- 10 minut. |
4 | Upečenou roládu ihned přetáhneme navlhčenou utěrkou a srolujeme. |
5 | Po vychladnutí rozbalíme, naplníme nutellou a znovu zarolujeme, Krájíme na řezy. |
Roláda je dobrá, ale pro mne příliš sladká.