Jednoduchý recept

Kávová roláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65747
Kategorie: Rolády

Ingredience

Těsto
120 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Káva Espresso
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
90 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Ořechy vlašské
4 ks Vejce slepičí
Na plech
2 polévková lžíce Tuk
Na posypání rolády
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
Krém
5 polévková lžíce Cukr moučkový
4 polévková lžíce Káva Espresso
200 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 988kJ
9% Sacharidy 33 g
48% Tuky 36 g
3% Sodík 50 mg
12% Bílkoviny 7 g
Kávová roláda

Kávová roláda postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme v míse s cukrem do pěny. Přidáme kávu, mleté oříšky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli tukem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut.

3

Po upečení roládu ihned zarolujeme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu rozvineme, naplníme kávovým máslovým krémem, srolujeme a potřeme i na povrchu. Celou roládu posypeme mletými oříšky.

4

Příprava krému: Máslo s moučkovým cukrem (množství cukru podle chuti) utřeme do pěny a vmícháme silnou kávu.

Poznámka

1

Komentáře a hodnocení

 
JanaB
Uživatel uvařil tento recept
Roláda je dobrá, chutnala nám.
 
WeNdY96
Kávová roláda
Ano skvělá roláda
 
kapřišupinka
Kávová roláda
Výborná roláda.je to něco co chutná všem.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept