Recept

Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

  • Kanada
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6575

Ingredience

80 ml Džus jablečný
2 ks Jablka
4 ks Kachní prsa
1 polévková lžíce Ocet jablečný
1 polévková lžíce Olej avokádový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sirup javorový
1 ks Skořice mletá
1 špetka Sůl
5 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 462kJ
11% Sacharidy 40 g
13% Tuky 9 g
8% Sodík 152 mg
60% Bílkoviny 34 g

Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme prsa, nejdřív kůží dolů. Vyndáme a osolíme.

2

Jablka nakrájená na plátky rozložíme do zapékací nádoby, vytřené olejem. Posypeme tymiánem, přidáme svitek skořice a poklademe masem, kůží nahoru. Zakapeme sirupem a pečeme v předehřáté troubě

3

na 190°C 15 minut, maso musí být propečené ale né vysušené.

4

Hotové rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou smíchanou z

5

jablečné šťávy, octa, oleje, soli a pepře.

6

Ozdobíme bylinkami a podáváme s opékanými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept