Knedlík ubrouskový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlík ubrouskový
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65752 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Knedlík | |
---|---|
70 g | Máslo čerstvé |
560 g | Mouka pšeničná hrubá |
482 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Na vaření | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 352,9mg |
Draslík | 154,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 324,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 147,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Knedlík ubrouskový postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme ze žloutky. Přilijeme smetanu, přisypeme hrubou mouku, sůl a na kostičky nakrájené housky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Vytvarujeme knedlík, který lehce zabalíme do máslem vymazaného alobalu. |
3 | Vaříme zvolna asi 1 hodinu. |