Jednoduchý recept

Knedlík ubrouskový

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 65752
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Knedlík
70 g Máslo čerstvé
560 g Mouka pšeničná hrubá
482 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
8 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Žemle tuková
Na vaření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,017 kcal
Kilojoule 4 255kJ
35% Sacharidy 127 g
55% Tuky 42 g
11% Sodík 222 mg
57% Bílkoviny 32 g

Knedlík ubrouskový postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme ze žloutky. Přilijeme smetanu, přisypeme hrubou mouku, sůl a na kostičky nakrájené housky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Vytvarujeme knedlík, který lehce zabalíme do máslem vymazaného alobalu.

3

Vaříme zvolna asi 1 hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept