Jemný knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný knedlík
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65753 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Knedlík | |
---|---|
100 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Rohlíky bílé |
2 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vaření | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 397,0mg |
Draslík | 131,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jemný knedlík postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka, které smícháme s olejem, žloutky a špetkou solí. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Do těsta z rohlíků vmícháme strouhanku, polovinu sněhu a zbylý sníh jen zlehka do těsta zapracujeme. |
3 | Alobal potřeme máslem a těsto do něj lehce zabalíme, protože vařením zvětší objem. |
4 | Knedlík vaříme asi 30-45 minut. |
Poznámka
1