Bulharská pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská pomazánka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65784 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
300 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 47,7mg |
Draslík | 307,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 208,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Protlak rajčatový sterilovaný, Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bulharská pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Měkký salám nameleme nebo jemně nastrouháme do mísy. |
2 | Přidáme nastrouhanou okurku, rajčatový protlak, tatarskou omáčku a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vše promícháme a pomazánku případně mírně osolíme a opepříme. |