Cikánské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánské kuře
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6579 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
150 g | Brambory |
100 g | Cibule sterilovaná |
1200 g | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
100 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 255,5mg |
Draslík | 891,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 800,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule sterilovaná, Kuře, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánské kuře postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a poprášíme paprikou. Osmahneme na oleji po obou stranách. |
2 | Podlijeme a dusíme téměř doměkka. Přidáme nakrájené papriky, spařená oloupaná a nakrájená rajčata, nakládané cibulky a vše dusíme doměkka spolu s bramborami nakrájenými na kostičky. |
3 | K hotovému kuřeti vmícháme nakrájenou rozškvařenou slaninu. |