Recept

Klasická chlebová nádivka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 65792
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 ks Celer - nať
500 g Chléb toastový
1 ks Cibule
2,5 polévková lžíce Fenyklová semínka
60 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2,5 kávová lžička Sůl
375 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
8% Sacharidy 27 g
16% Tuky 12 g
28% Sodík 563 mg
11% Bílkoviny 6 g

Klasická chlebová nádivka postup přípravy receptu:

1

Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme ho do pekáčku a pečeme 10 minut na 150 °C.

2

Mezitím ohřejeme máslo a olivový olej. Až se rozpustí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celerovou nať, fenyklová semínka, rozmarýn, sůl a pepř a necháme 20 minut dusit na mírném plameni. Když je zelenina měkká, odstavíme.

3

Přidáme kostky chleba a 300 ml vývaru a nasekanou petrželku.

4

Necháme hodinu odpočinout. Potom můžeme nádivkou plnit kachnu a zapéct, nebo ji jen dávat jako přílohu.

5

Pokud jste se rozhodli dát ji jako přílohu, předehřejte si troubu na 180 °C. Vlijeme zbytek vývaru a pečeme 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Klasická chlebová nádivka
Skvělý tip na nadívkugrin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept