Klasická chlebová nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasická chlebová nádivka
Klasická chlebová nádivka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65792 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Celer - nať |
500 g | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
2,5 polévková lžíce | Fenyklová semínka |
60 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2,5 kávová lžička | Sůl |
375 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 6,6mg |
Draslík | 159,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 19,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Klasická chlebová nádivka postup přípravy receptu:
1 | Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme ho do pekáčku a pečeme 10 minut na 150 °C. |
2 | Mezitím ohřejeme máslo a olivový olej. Až se rozpustí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celerovou nať, fenyklová semínka, rozmarýn, sůl a pepř a necháme 20 minut dusit na mírném plameni. Když je zelenina měkká, odstavíme. |
3 | Přidáme kostky chleba a 300 ml vývaru a nasekanou petrželku. |
4 | Necháme hodinu odpočinout. Potom můžeme nádivkou plnit kachnu a zapéct, nebo ji jen dávat jako přílohu. |
5 | Pokud jste se rozhodli dát ji jako přílohu, předehřejte si troubu na 180 °C. Vlijeme zbytek vývaru a pečeme 25 minut. |
Skvělý tip na nadívku