Čínské hovězí s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské hovězí s brokolicí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65793 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Flank steak |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Sezamový olej BIO |
1,5 polévková lžíce | Sherry brandy |
50 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 304,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 550,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Olej slunečnicový, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Flank steak, Sezamový olej BIO nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Čínské hovězí s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme marinádu: smícháme lžíci sójové omáčky, lžičku sherry, lžíci kukuřičného škrobu, med a sezamová semínka. |
2 | Připravíme si hovězí maso: Maso nakrájíme na tenké proužky. Dáme je do marinády na 15 minut při pokojové teplotě. |
3 | Česnek utřeme, papriku nakrájíme na dvoucentimetrové proužky. Brokolici nakrájíme na malé růžičky. |
4 | Připravíme si omáčku: Smícháme kuřecí vývar, ústřicovou omáčku, 3 lžíce sójové omáčky, zbylé sherry a kukuřičný škrob. |
5 | Do woku nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Přidáme brokolici a 3 minuty povaříme. Dáme ji do misky. |
6 | Wok vytřeme dosucha a rozpálíme ho. Přidáme olej, zázvor a česnek. Po 30 vteřinách přidáme marinované maso a vaříme ho 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme připravenou omáčku a ještě dvě minuty povaříme. Přidáme brokolici a papriku a ještě 2 minuty opékáme. |
7 | Podáváme. |
Vynikající tip na přípravu hovězího masa