Ostrá pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65795 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
100 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 162,2mg |
Draslík | 70,3mg |
Vláknina | 360,0mg |
Vitamín A | 338,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá pomazánka postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme změklé máslo s taveným sýrem a solí. Přidáme natvrdo vařená propasírovaná vejce a vše za postupného přilévání mléka vyšleháme. |
2 | Potom vmícháme jemně nastrouhaný sýr, nasekané feferonky a lžičku hořčice. Vše dobře rozmícháme. |
3 | Pomazánku podáváme na bílém pečivu, zdobíme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
1
Sice trošku pikantnější ale výborná