Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce

34 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Steaky osolíme a opepříme.
  • 2
    Šalotku nakrájíme co nejvíce na jemno.
  • 3
    Česnek utřeme.
  • 4
    Na jedné lžíci másla a jedné lžíci oleje opékáme steaky – asi 3-4 minuty z každé strany. Dáme je na talíř a obalíme je potravinářskou fólií.
  • 5
    Do pánve přidáme zbylé máslo a olej a opékáme šalotku asi 4 minuty. Poté přidáme česnek a nasekaný rozmarýn. Po dvou minutách přidáme i nakrájené houby. Pečeme 8 minut do měkka. Zalijeme brandy a po 30 sekundách promícháme a vlijeme vývar. Vmícháme i smetanu a tři minuty povaříme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 6
    V malé misce vyšlehám škrob s vodou a přidáme do pánve.
  • 7
    Ještě 2 minuty povaříme a je hotovo.
  • 8
    Steaky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce
Výborný steak