Recept

Kuře pečené na způsob bažanta

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuře pečené na způsob bažanta 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 658

Ingredience

200 g Cibule
1500 g Kuře
100 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
25 g Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 886kJ
1% Sacharidy 2 g
47% Tuky 35 g
58% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Kuře pečené na způsob bažanta postup přípravy receptu:

1

Kuřata očistíme, opláchneme a prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny. Pomocí jehlice nebo nití kuřata ztvarujeme a mírně je osolíme na povrchu i uvnitř.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky másla. Na tomto základu osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, zastříkneme ji trochou vody a přidáme koření. Vložíme kuřata a za občasného přelévání šťávou a případného přilévání vody je pečeme doměkka. Dbáme, aby se nepřipálila cibule.

3

Měkká kuřata vyjmeme a do šťávy přidáme zbylé máslo.

4

Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuře pečené na způsob bažanta
Podle tohoto receptu máme kuřátko moc rádi, někdy peču třeba jen kuřecí čtvrtky. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila těstoviny s kuřecími játry a zeleninový salát. Recept doporučuji k vyzkoušení.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept