Rychlý korejský bůček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý korejský bůček
Rychlý korejský bůček
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65801 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chilli papričky - vločky |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
150 ml | Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 ks | Ředkev bílá |
1 kávová lžička | Sójová pasta Miso |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 358,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 78,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Omáčka ústřicová, Ředkev bílá, Sójová pasta Miso, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rychlý korejský bůček postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. |
2 | Ředkev oloupeme a nakrájíme na kostičky (popřípadě můžeme použít i kedlubnu). |
3 | Česnek utřeme. |
4 | Vodu, cibuli, ředkvičku a bůček dáme vařit na 40 minut do tlakového hrnce. Poté pomaličku upouštíme páru – trvá to tak 15-20 minut. |
5 | Z vývaru vytáhneme všechno – maso dáme zvlášť, a ředkvičky s cibulí také zvlášť. |
6 | Vývar osolíme a promícháme. Necháme 10 minut odstát. |
7 | Mezitím nakrájíme bůček na kousky velikosti sousta. |
8 | Pórek nakrájíme na půlkolečka a spolu s chilli vločkami je dusíme 3 minuty doměkka. Přidáme ústřicovou omáčku a chvíli smažíme. Poté zalijeme vývarem, vrátíme maso, přidáme utřený česnek a pastu. Osolíme a opepříme podle chuti. Prohřejeme. |
9 | Nakonec ještě do směsi vyklepneme obě vejce a promícháme. |
10 | Podáváme. |
Vynikající tipna bůček