Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 65813
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1,5 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Čedar
1,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
13% Sacharidy 46 g
40% Tuky 30 g
90% Sodík 2 g
29% Bílkoviny 16 g

Chorvatská polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, pórek na plátky. Sýr nahrubo nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na drobno.

2

Na másle usmažíme zeleninu dozlatova.

3

Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. V hrnci rozšeháme jíšku s horkým vývarem. Přidáme osmaženou zeleninu, pepř, sůl a na mírném plameni vaříme za občasného míchání asi 20 minut.

4

Polévku podáváme se strouhaým sýrem a petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept