Recept

Hovězí s máslovou dýní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 65841
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
900 g dýně máslová
375 ml Hovězí vývar základní
1 kg Hovězí zadní vařené
4 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika sladká mletá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
75 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 927kJ
3% Sacharidy 10 g
6% Tuky 4 g
9% Sodík 179 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hovězí s máslovou dýní postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso podusíme doměkka den předem.

2

Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celerovou nať také nakrájíme na jemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme, kůži vyhodíme a rajče nakrájíme na kousky. Vše smícháme s rajčatovým protlakem a smažíme na oleji. Osolíme a opepříme podle chuti.

3

Přidáme dýni a hovězí maso nakrájené na kostičky. Přidáme papriku, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme.

4

Hovězí vývar osolíme, opepříme a smícháme ho s kukuřičným škrobem. Spolu s vínem to přidáme k masu. Osolíme a opepříme podle chuti. Dusíme 30 minut.

5

Podáváme například s rýží či chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Hovězí s máslovou dýní
Skvělý tip love

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept