Vínovo-sýrový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vínovo-sýrový dip
Vínovo-sýrový dip
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65845 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Křen |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr Parmezán |
75 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 118,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 697,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Křen, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vínovo-sýrový dip postup přípravy receptu:
1 | Sýry, víno i máslo necháme přes noc položené na kuchyňské lince, aby v den zpracování měly pokojovou teplotu. |
2 | Všechny sýry nastrouháme. |
3 | Poté dáme všechny ingredience do mixéru a rozmixujeme je dohladka. Osolíme a opepříme podle chuti. |
Poznámka
1
Dip je dobrý k masu i k tortilla chipsům. Mňam! Dala jsem do něj také dávku nahrubo mletého pepře – čerstvě mletého.