Brie s jablkem a brusinkami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
33 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme sýr: troubu předehřejeme na 180 °C. Sýr brie rozpůlíme a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme lžící hnědého cukru a pečeme 12-15 minut.
  • 2
    Mezitím si připravíme brusinkový kompot: smícháme jablečný džus, kukuřičný sirup a zbylý hnědý cukr. Přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu – trvá to asi 7 minut. Poté přidáme dvě lžíce másla a na kostičky nakrájené oloupané jablko. Po dvou minutách přidáme zbylé máslo a brusinky. Vaříme 2 minuty.
  • 3
    Sýr podáváme přelitý brusinkovým kompotem, posypaný nasekanými pekanovými ořechy a javorovým sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 14. 2. 2017
Brie s jablkem a brusinkami
Brie je skvělý jako předkrm! Sýry spolu s hnědým cukrem, javorovým sirupem, pekanovými ořechy a brusinkovým kompotem – mňam! Kompot jsem si připravila den předem a nechala ho přes noc v lednici. Před použitím jsem ho rozehřála v mikrovlnné troubě. Zkusila jsem i verzi, ve které jsem nahradila jablko hruškou.