Biskupský beránek

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh. V míse utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, rozinky namočené v rumu a nastrouhanou čokoládu. Vše důkladně promícháme, nejlépe elektrickým hnětačem. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh.
  • 2
    Těsto vlijeme do máslem silně vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160-170°C asi 45-50 minut.
  • 3
    Hotového beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Biskupský beránek
Tento recept se teď hodí