Biskupský beránek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biskupský beránek
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65861 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Čokoláda na vaření |
150 g | Cukr moučkový |
1 hrst | Hrozinky |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Rum |
130 g | Tuk Hera jedlý |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 210,5mg |
Draslík | 245,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 236,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biskupský beránek postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. V míse utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, rozinky namočené v rumu a nastrouhanou čokoládu. Vše důkladně promícháme, nejlépe elektrickým hnětačem. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh. |
2 | Těsto vlijeme do máslem silně vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160-170°C asi 45-50 minut. |
3 | Hotového beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou. |
Tento recept se teď hodí