Česnekový chléb s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekový chléb s nivou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65868 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Ciabatta |
70 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Niva (Rokfór) |
150 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 43,6mg |
Vláknina | 752,2mg |
Vitamín A | 104,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ciabatta, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Česnekový chléb s nivou postup přípravy receptu:
1 | Měkké máslo vyšleháme se strouhaným sýrem, utřeným česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Vše vyšleháme do krémova. |
2 | Ciabatty nakrájíme na 20 plátků. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je máslovou směsí a posypeme parmazánem. |
3 | Zapékáme v troubě 10 minut maximálně. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
1
Výborný chléb