Domácí vlašáček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí vlašáček
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65890 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
80 g | Hrášek |
250 g | Majolka |
250 g | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Salám Gothajský |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na kaši | |
---|---|
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 66,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 272,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice plnotučná, Majolka, Pepř černý mletý, Salám Gothajský, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Domácí vlašáček postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozšlehaáme mouku a uvaříme kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout. |
2 | Salám na hrubo nastrouháme, okurky a cibuli nakrájíme najemno, hrášek přecedíme a necháme okapat. |
3 | Kaši zředíme majolkou, přidáme salám, cibuli, okurky, hrášek, hořčici, sůl, pepř a necháme v chladničce přes noc rozležet. |