Boloňské těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boloňské těstoviny
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65898 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Maso mleté - mix |
250 ml | Minerální voda perlivá |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Na těstoviny | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 41,6mg |
Draslík | 292,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 117,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Minerální voda perlivá, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kečup, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40%, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Boloňské těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Sušené houby namočíme do vody a poté uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme. Vývar z hub odložíme. |
2 | Na pánvi usmažíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme mrkev, celer, česnek a osmažíme. |
3 | Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme. |
4 | Do masa vmícháme uvařené houby, zalijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a asi čtyřicet minut dusíme na mírném plameni. |
5 | Na závěr přidáme kečup a šlehačku. |
6 | V mezičase uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a držíme na teple. |
7 | Těstoviny podáváme přelité masovou omáčkou a sypeme sýrem. |