Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 65909
Kategorie: Řezy

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
125 ml Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Tuk Hera jedlý
5 ks Vejce slepičí
Na obložení
500 g Kompot meruňkový
Krém
5 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
1,5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
Na posypání
100 g Čokoláda na vaření
Na plech
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 747 kcal
Kilojoule 3 127kJ
22% Sacharidy 80 g
58% Tuky 43 g
4% Sodík 85 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dunajské vlny postup přípravy receptu:

1

Heru rozpustíme a v míse smícháme s ostatními surovinami na těsto.

2

Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinami kompotovaných meruněk a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.

3

Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Zvlášť utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Máslovou směs vmícháme do vychladlého pudinku a vymícháme na hladký krém.

4

Upečený, vychladlý korpus s meruňkami rovnoměrně potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Dunajské vlny
Výborný a ty meruňky jsou na tento dezert nejlepší

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept