Mléčný řez - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčný řez
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65920 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
7 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
9 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
5 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh jemný |
Na plech | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 124,6mg |
Draslík | 63,7mg |
Vláknina | 671,7mg |
Vitamín A | 117,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mléčný řez postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vyšleháme v míse s cukrem a kakaem. Potom střídavě přidáváme pevný sníh ušlehaný z bílků a mouku s práškem do pečiva. |
2 | Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě při 180°C asi 15 minut. |
3 | Šlehačku vyšleháme s cukrem (množství upravíme podle chuti) a zašleháme do ní po částech měkký tvaroh. |
4 | Upečený, vychladlý korpus rozkrájíme na malé obdélníčky a každý ještě podélně rozkrojíme. Jednotlivé obdélníčky potřeme silnou vrstvou náplně, spojíme vždy dva k sobě a necháme pod fólií vychladit, aby piškot zvláčněl. |
Poznámka
1
Děti tyhle řezy milují