Bramborové palačinky se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové palačinky se šalvějí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65929 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1750 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 71,1mg |
Draslík | 990,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 305,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové palačinky se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přidáme nasekanou cibuli a promícháme. Necháme 5 minut odstát a slijeme přebytečnou šťávu. |
2 | Vmícháme vejce a poté vmícháme i mouku. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou šalvěj. |
3 | V pánvi rozpálíme trochu oleje. |
4 | Z bramborové směsi odeberem jednu naběračku a tu rozprostřeme do placky na pánvi. Smažíme asi 4 minuty z jedné strany a 4 minuty z druhé strany. Po osmažení osušíme papírovým ubrouskem. Pokračujeme ve vytváření placiček až do spotřebování bramborové směsi. |
5 | Podáváme se zakysanou smetanou. |
Moc děkuji za skvělý tip