Zapékané zelené fazolky
50 min.

Ingredience
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 3lžíceStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolky očistíme, nakrájíme na kousky dlouhé 3 až 4 cm a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařené fazolky dáme do vymazané ohnivzdorné mísy a posypeme strouhankou a nastrouhaným ementálským sýrem. Vejce rozšleháme s mlékem, mletým pepřem a nasekaným čerstvým koprem, zalijeme fazolky a zapečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.