Zapékané zelené fazolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané zelené fazolky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6595 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 dl | Mléko polotučné |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 182,2mg |
Draslík | 372,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékané zelené fazolky postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolky očistíme, nakrájíme na kousky dlouhé 3 až 4 cm a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařené fazolky dáme do vymazané ohnivzdorné mísy a posypeme strouhankou a nastrouhaným ementálským sýrem. Vejce rozšleháme s mlékem, mletým pepřem a nasekaným čerstvým koprem, zalijeme fazolky a zapečeme ve vyhřáté troubě. |