Jednoduchý recept

Dušená rýže

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Dušená rýže 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 65952
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,5 ks Cibule
2 ks Hřebíček
30 g Máslo čerstvé
300 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 888kJ
23% Sacharidy 83 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 141 mg
13% Bílkoviny 7 g
Dušená rýže

Dušená rýže postup přípravy receptu:

1

Přebranou rýži opláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.

2

Rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a sůl. Na plotně bez míchání přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a rýži dáme dusit do středně vyhřáté trouby, aby změkla a byla sypká, ne však lepkavá.

3

Měkkou rýži vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut stát. Odstraníme cibuli s hřebíčkem a rýži vidličkou zlehka nakypříme.

4

Podáváme jako přílohu.

Poznámka

1

Komentáře a hodnocení

 
Beata
Dušená rýže
K přípravě rýže je zapotřebí podstatně více vody! Místo másla se může použít i olej.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept