Recept

Velikonoční beránek z třeného těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (63%)
ID receptu: 65987
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

Na těsto
0,5 kávová lžička Citronová kůra
160 g Cukr krupice
0,5 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
5 polévková lžíce Mléko polotučné
220 g Mouka polohrubá
110 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na formu
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
0,5 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 805kJ
16% Sacharidy 56 g
27% Tuky 20 g
4% Sodík 83 mg
14% Bílkoviny 8 g

Velikonoční beránek z třeného těsta postup přípravy receptu:

1

Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva, vlažné mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetičkou soli.

2

Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali změklým máslem a vysypali hrubou moukou. Povrch uhladíme a formu vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.

3

Po upečení beránka vyklopíme a po zchladnutí dozdobíme dle své fantazie.

Poznámka

Místo másla lze použít i jiný tuk vhodný na pečení. Recept je přizpůsobený na plechovou formu s objemem 1 litr z e-shopu Vše na vaření. https://www.vsenavareni.cz/beranek-29cm-plechovy-s-neprilnavym-povrchem-banquet#detail

Komentáře a hodnocení

 
Beata
Velikonoční beránek z třeného těsta
V téhle formě se peče moc dobře.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept