Recept

Kuře pečené s nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 660

Ingredience

1500 g Kuře
150 ml Mléko polotučné
1 g Muškátový květ
100 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
20 g Sůl
80 g Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
300 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 122kJ
5% Sacharidy 19 g
44% Tuky 33 g
45% Sodík 894 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kuře pečené s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Kuřata očistíme, opláchneme a necháme je okapat. Kůži na prsíčkách uvolníme pro náplň.

2

Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Máslo se žloutky vyšleháme, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, květ nebo oříšek, zvlhčenou žemli a vše dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.

3

Kuřata nádivkou naplníme, pomocí nití nebo jehlic je ztvarujeme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a vložíme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 dávky másla kuřata doměkka upečeme. Během pečení je přeléváme výpekem a podléváme vodou, aby se nepřipálila šťáva. Upečená kuřata vyjmeme.

4

Šťávu zředíme vodou, procedíme, přidáme zbylé máslo a krátce převaříme.

5

Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a sekáme část prsíček s nádivkou a část stehna. Jednotlivé porce podléváme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept