Velikonoční smetanový beránek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční smetanový beránek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kopacka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 66023 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
125 g | Cukr moučka |
1 ks | Cukr vanilka |
2 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 180,5mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční smetanový beránek postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme s oběma cukry do pěny. Poté jedno po druhém přidáváme vejce. Šleháme v robotu tak dlouho, dokud těsto nenabude. |
2 | Hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem a tuto směs vmícháme do utřeného másla. Přidáme smetanu a vymícháme hladké těsto. |
3 | Tímto těstem naplníme připravenou formu na beránka. |
4 | Pečeme 20 minut na 180 °C. |