Pečený lilkový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený lilkový dip
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | veganka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 66036 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
4 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika sladká mletá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 227,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 552,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika sladká mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený lilkový dip postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. |
2 | Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout. |
3 | Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka. |
4 | Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy. |
5 | K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu. |