Citrónová polévka s knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrónová polévka s knedlíčky
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 23 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6606 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 174,7mg |
Draslík | 112,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 111,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kari koření, Koriandr mletý, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Citrónová polévka s knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném másle osmahneme mouku a kari koření zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu 20 minut vaříme. Z masa, soli a vejce vypracujeme hladkou směs. |
2 | Pomocí dvou lžic tvoříme knedlíčky které zavaříme do mírně osolené vroucí vody. |
3 | Vaříme 3 minuty. Do polévky přilijeme smetanu, sůl, pepř a citrónovou šťávu, zdobíme paprikou na nudličky a koriandrem. Ihned podáváme s knedlíčky. |
Poznámka
Maso na knedlíčky použijeme vařené jemně mleté, buď drůbeží nebo rybí, může být i šunka.