Rybízový koláč s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízový koláč s drobenkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kopacka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 66074 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučka |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
70 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Rybíz černý |
1 ks | Vanilinový cukr |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 172,7mg |
Draslík | 190,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 217,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz černý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Vanilinový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh. |
2 | Žloutky utřeme s cukrem moučka, vanilinovým cukrem a 200 g másla do pěny. Poté vmícháme mouku a nakonec i ušlehané bílky. |
3 | Těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy o průměru 30 cm. |
4 | Pečeme na 160 °C 20 min. |
5 | Ze zbylého másla, hrubé mouky a cukru krystal si připravíme drobenku. |
6 | Poté posypeme rybízem a drobenkou a pečeme ještě 20 minut, tentokrát na 180 °C. |
Také doma děláme