Jednoduchý recept

Rybízový koláč s drobenkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 66074
Kategorie: Rizota

Ingredience

70 g Cukr krupice
200 g Cukr moučka
250 g Máslo čerstvé
250 g Mouka polohrubá
70 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Rybíz černý
1 ks Vanilinový cukr
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 507kJ
16% Sacharidy 57 g
51% Tuky 38 g
2% Sodík 42 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rybízový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2

Žloutky utřeme s cukrem moučka, vanilinovým cukrem a 200 g másla do pěny. Poté vmícháme mouku a nakonec i ušlehané bílky.

3

Těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy o průměru 30 cm.

4

Pečeme na 160 °C 20 min.

5

Ze zbylého másla, hrubé mouky a cukru krystal si připravíme drobenku.

6

Poté posypeme rybízem a drobenkou a pečeme ještě 20 minut, tentokrát na 180 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept