Recept

Kuře na zbojnický způsob

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuře na zbojnický způsob 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 662
Kategorie: Maso

Ingredience

1500 g Kuře
100 ml Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
30 g Sůl
30 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
0% Sacharidy 1 g
55% Tuky 42 g
72% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Kuře na zbojnický způsob postup přípravy receptu:

1

Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Protkneme je slaninou, osolíme a opepříme na povrchu i uvnitř, potřeme olejem a jemně utřeným česnekem a necháme je krátce odležet.

2

Kuřata napícháme a upevníme na jehlu a za občasného potření zbylým olejem nebo odkapávající šťávou je na rožni upečeme doměkka.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuře na zbojnický způsob
Ne každý má možnost připravit toto kuře na rožni. Dělávám na roštu v troubě, většinou kuře přepůlím a pod něj dávám hluboký plech s okraji. Nebo vcelku se dává na stojánek k tomu určený. Kuře krásně voní po použitých surovinách a jako příloha se hodí hlavně brambory v různých úpravách, chléb, já jsem tentokrát zvolila rýži a zeleninový salát. Na dané porce jsem ale měla váhově více masa, než jak uvádí recept. Ale záleží, pro jaké jedlíky vaříme. Za mě palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept