Krkonošský závin s uzeným
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 70gramůMáslo čerstvé
 - 40gramůSádlo škvařené
 - 250gramůVepřová uzená plec
 - 500gramůBrambory vařené
 - 150gramůMouka pšeničná hrubá
 - 1kusVejce slepičí
 - 1lžičkaSůl
 - 50gramůStrouhanka
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme si brambory ve slupce a necháme je vychladnout.
 - 2Po oloupání je umeleme, osolíme, přidáme mouku, sádlo a vejce, zaděláme vše v těsto, které necháme chvilku odpočinout.
 - 3Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli a osmahneme se strouhankou. Z těsta vyválíme placku, dáme na ni cibulku se strouhankou a přidáme najemno nakrájené uzené maso.
 - 4Smotáme v závin, zabalíme do mokrého ubrousku a vaříme přes půl hodiny ve slané vodě. Pak závin vyjmeme, nakrájíme na kolečka a podáváme s dušeným zelím.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.