Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Slezské kvaky 5 1
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6622

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
750 g Tuřín
400 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 700kJ
5% Sacharidy 17 g
39% Tuky 29 g
15% Sodík 292 mg
35% Bílkoviny 20 g

Slezské kvaky postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme na kousky maso, osmahneme na másle, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme.

2

Nakrájíme na kostky tuřín a když je maso poloměkké tak k němu tuřín přidáme, přelijeme horkou vodou a vaříme.

3

Připravíme si cibulovou zásmažku a vmícháme k masu. Dochutíme pepřem a solí.

4

Potom zalijeme smetanou nebo mlékem.

5

Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Slezské kvaky
Pocházím ze Slezska, takže název receptu není pro mě neznámý. :-) Tuřín se začal objevovat v našich marketech a já můžu recept jen doporučit. Tuřínu je dost hodně, tak se nají i větší jedlíci. Jinak doporučuji dát cibuli hned v začátku přípravy k masu, má pak lepší chuť. Oproti receptu jsem použila o malinko více másla a přidala jsem trochu mouky, abych měla více šťávy, ale není to nezbytně nutné. Palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept