Brambory zapečené s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s uzeným masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6627 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
250 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 313,3mg |
Draslík | 883,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Do pekáčku vymazaného tukem vložíme plátky brambor, na ně nasypeme na kostičky nakrájené a na cibuli a tuku podušené uzené maso a natvrdo uvařená, nasekaná vejce. Přidáme další vrstvu brambor. Navrch je pokropíme tukem, okořeníme a po zapečení zalijeme mlékem rozmíchaným s dvěma vejci. |
3 | V troubě pokrm zapečeme dozlatova. |
Vařené brambory jsem protlačila na hranolky, jinak jsem recept dodržela. Doporučuji dát méně mléka, je ho dost hodně. Podávala jsem se salátem z kysaného zelí a všichni si pochutnali.