Fazolový rychlý závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový rychlý závin
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6631 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
1 špetka | Kokos - mletý (Kopra) |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička | Olej stolní |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 432,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Fazole bílé, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolový rychlý závin postup přípravy receptu:
1 | Těsto vypracujeme z mouky, oleje, soli, octa a vody. |
2 | Necháme uležet zabalené ve fólii. |
3 | Smícháme uvařené fazole s prolisovanými bramborami. |
4 | Přidáme vejce, žloutky, sůl, pepř, petrželovou nať a osmahnutou cibuli. |
5 | Těsto rozválíme na dva pláty. Na ně rozdělíme fazolovou náplň, zavineme, přendáme na plech, potřeme olejem a pečeme. |