Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6632

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mouka pšeničná hrubá
50 ml Olej stolní
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Brynza
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 279kJ
23% Sacharidy 83 g
48% Tuky 36 g
24% Sodík 484 mg
54% Bílkoviny 30 g

Brynzový koláč postup přípravy receptu:

1

Mouku se solí smícháme v míse.

2

Ze 100ml vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který s vejcem, olejem a zbylým mlékem přidáme k mouce.

3

Vypracujeme hladké těsto, zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a 40 minut necháme kynout.

4

Poté těsto rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a prsty vytvarujeme 2cm okraj, který potřeme olejem.

5

Ušleháme smetanu se solí, vmícháme rozšlehaná vejce a směs rozetřeme na těsto.

6

Posypeme sýrem, lžičkou rozmístíme kopečky brynzy smíchané s paprikou.

7

Pečeme na 225 stupňů, když začne koláč růžovět dopékáme na 180 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept