Kuře na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na paprice
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 664 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1500 g | Kuře |
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Sůl |
150 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 348,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na paprice postup přípravy receptu:
1 | Kuřata očistíme, opláchneme, rozporcujeme, v kloubech nasekneme a osolíme. |
2 | Cibuli jemně nakrájíme, na polovině dávky tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme vodou a uvedeme do varu. |
3 | Do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme je doměkka. Potom je vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut. |
4 | V polovině varu přilijeme do omáčky smetanu a mléko, přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených kuřat. |
5 | Nakonec omáčku spolu s kuřaty ještě krátce podusíme. |
Moc dobře napsaný recept na klasické jídlo známé z jídelen a meníčkových restaurací. Za mě palec nahoru