Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kuře na paprice 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 664
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
1500 g Kuře
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
250 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
150 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 310kJ
3% Sacharidy 12 g
55% Tuky 41 g
55% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g
Kuře na paprice
  • Kuře na paprice
  • 1
  • Kuře na paprice
  • 2
  • Vložit obrázek

Kuře na paprice postup přípravy receptu:

1

Kuřata očistíme, opláchneme, rozporcujeme, v kloubech nasekneme a osolíme.

2

Cibuli jemně nakrájíme, na polovině dávky tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme vodou a uvedeme do varu.

3

Do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme je doměkka. Potom je vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.

4

V polovině varu přilijeme do omáčky smetanu a mléko, přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených kuřat.

5

Nakonec omáčku spolu s kuřaty ještě krátce podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuře na paprice
Moc dobře napsaný recept na klasické jídlo známé z jídelen a meníčkových restaurací. Za mě palec nahorublink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept