Valtické kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valtické kuře
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 666 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
75 g | Celer bulvový |
110 g | Cibule |
2000 g | Kuře |
150 ml | Mléko polotučné |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g | Mrkev kořen |
0,5 g | Nové koření celé |
8 g | Paprika mletá sladká |
40 g | Slanina vepřová |
75 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
75 g | Tuk |
1 dl | Víno bílé |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 164,4mg |
Draslík | 448,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 737,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kuře, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Valtické kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Na části tuku je po obou stranách opečeme. |
2 | Maso vyjmeme a přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli, kterou na zbylém tuku osmažíme dozlatova. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit a vložíme kuřata, nové koření, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | Potom kuřata vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vodou a provaříme. Přilijeme smetanu a mléko. |
4 | Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev, předem podušené na slanině, zalijeme vínem a krátce podusíme. |