Polévka z kysaného zelí s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kysaného zelí s klobásou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6660 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Klobása Dunajská |
1 l | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 715kJ
7% Sacharidy 25 g
34% Tuky 25 g
10% Sodík 202 mg
38% Bílkoviny 21 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 196,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z kysaného zelí s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme a klobásu nakrájíme na plátky. Obojí uvaříme v osolené vodě. |
2 | Polévku zahustíme kyselým mlékem rozkvedlaným s moukou a ještě povaříme. |