Jednoduchý recept

Vepřový guláš s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový guláš s kysaným zelím 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6677
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec
0,3 l Zakysaná smetana
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 393kJ
3% Sacharidy 10 g
61% Tuky 46 g
34% Sodík 684 mg
54% Bílkoviny 30 g
Vepřový guláš s kysaným zelím

Vepřový guláš s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, podusíme na části sádla. Přidáme očištěné maso nakrájené na kostky, osolíme a bez podlévání dusíme do vysmahnutí šťávy.

2

Poté přimícháme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme téměř do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme překrájené, vymačkané zelí a dusíme.

3

Mezitím si připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku a ještě horkou ji přimícháme do guláše. Vaříme ještě zhruba 8 minut.

4

Na závěr přimícháme smetanu a guláš necháme přejít varem.

Poznámka

Jako přílohy podáváme knedlíky, chléb a bramborové noky. Vepřové maso by mělo být prorostlé.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřový guláš s kysaným zelím
Tento guláš znám pod názvem - segedínský. Já osobně většinou používám sladkou smetanu a dávám jí méně. Palec nahoru. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept