Jednoduchý recept

Domácí pivní chléb

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Domácí pivní chléb 5 1
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6709

Ingredience

100 g Droždí
2 kávová lžička Kmín celý
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 764kJ
36% Sacharidy 128 g
4% Tuky 3 g
43% Sodík 863 mg
43% Bílkoviny 24 g

Domácí pivní chléb postup přípravy receptu:

1

Nasypeme do větší mísy mouku, droždí a vlažnou vodu a necháme vzejít kvásek.

2

Přidáme mírně ohřáté pivo, kmín a sůl. Zpracujeme těsto a 30 minut necháme kynout.

3

Poté přendáme těsto na plech s pečícím papírem a dalších 30 minut necháme kynout.

4

Poté dáme do vyhřáté trouby a 30 minut pečeme při maximální teplotě.

5

Pečeme hodinu a půl při mírné teplotě a během pečení potíráme octovou vodou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept