Jednoduchý recept

Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6723
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Hovězí vývar základní
65 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 šálek Okurky
70 g Paprikové lusky čerstvé
1 kávová lžička Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,221 kcal
Kilojoule 5 109kJ
53% Sacharidy 191 g
30% Tuky 23 g
4888% Sodík 98 g
102% Bílkoviny 57 g

Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Navlhčenou utěrkou otřeme kotlety, nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme moukou.

2

Rozkrájenou slaninu sklovitě rozškvaříme, přidáme máslo a kotlety opečeme po obou stranách. Podléváme mírně vývarem a dusíme do poloměkka. Poté k nim přidáme očištěnou a rozkrájenou zeleninu, mírně přisolíme a dusíme, až zelenina změkne.

3

Na závěr přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru.

4

Pokud namísto protlaku dáme rajče, musíme jej oloupat.

5

Jako přílohu podáváme rýži nebo chléb.

Poznámka

Kotlety můžeme i vykostit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept