Houby se zelenými fazolkami a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby se zelenými fazolkami a šalvějí
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6732 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
250 g | Fazolové lusky zelené |
500 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 398,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby se zelenými fazolkami a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej a máslo a krátce orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání smažíme cca 5min. |
2 | Poté nasypeme překrojené fazolové lusky, zalijeme vínem, přidáme šalvějové lístky, ochutíme solí a pepřem, zakryjeme a cca 3min podusíme. |
3 | Ihned podáváme. |